Healthy eating and movement for a better quality of life- 2019/2020

O projekcie

Projekt skupia się na aktywizacji dzieci i młodzieży oraz zmiany warunków żywieniowych, gdyż niezdrowe nawyki żywieniowe i brak ćwiczeń fizycznych wśród dzieci w wieku szkolnym stanowi niepokojący problem, który pojawił się  głównie z powodu faktu, że w ostatich latach technologia wypychała dzieci do domu.

Cel projektu

 Projekt skierowany jest do trzech grup docelowych: uczniów z problemami z wagą i bez nich, rodziców, aby zwiększyć ich świadomość na temat znaczenia zdrowej diety dla rozwoju ich dzieci oraz nauczycieli z jednoczesnym zwiększeniem aktywności fizycznej i pokazanie alternatywnych form spędzania wolnego czasu.

Przebieg projektu

Szkoły w projekcie:

1. Kohtla-Järve Lasteaed Tareke, Estonia
2. EMIR SULTAN ORTAOKULU, Turkey
3. Sredno uchilishte "Peyo Kracholov Yavorov„, Bulgaria
4. FUNDACIÓN EDUCATIVA FRANCISCANA ANA MOGAS (Colegio Divina Pastora León), Spain
5. Szkola Podstawowa im. J.Lompy, Poland

 

Dziennik projektu można śledzić pod adresem https://twinspace.etwinning.net/93787

Materiały i zdjęcia

Materiały i zdjęcia znajdują się również na https://www.facebook.com/groups/2132647663704287/.

 

 

NA GÓRĘ