Healthy eating and movement for a better quality of life- 2019/2020
O projekcie |
Projekt skupia się na aktywizacji dzieci i młodzieży oraz zmiany warunków żywieniowych, gdyż niezdrowe nawyki żywieniowe i brak ćwiczeń fizycznych wśród dzieci w wieku szkolnym stanowi niepokojący problem, który pojawił się głównie z powodu faktu, że w ostatich latach technologia wypychała dzieci do domu.
Cel projektu |
Projekt skierowany jest do trzech grup docelowych: uczniów z problemami z wagą i bez nich, rodziców, aby zwiększyć ich świadomość na temat znaczenia zdrowej diety dla rozwoju ich dzieci oraz nauczycieli z jednoczesnym zwiększeniem aktywności fizycznej i pokazanie alternatywnych form spędzania wolnego czasu.
Przebieg projektu |
Szkoły w projekcie:
Dziennik projektu można śledzić pod adresem https://twinspace.etwinning.net/93787
Materiały i zdjęcia |
Materiały i zdjęcia znajdują się również na https://www.facebook.com/groups/2132647663704287/.